NS Stations Retailbedrijf

Investeringsbeslissingen stationslocaties

Goede financiële sturing op marges is van belang bij retailbedrijven, zo ook bij NS Stations. Grote stations zijn de afgelopen jaren onder handen genomen, veel horeca en nonfood is toegevoegd op. Dit aanbod moest goed worden afgestemd op klantstromen en bestedingspatronen van reizigers. Een gedetailleerde analyse was nodig om de verwachte rendementen van de retailverkooppunten zo goed mogelijk in te schatten.

Opdrachtomschrijving

Opstellen en beoordelen van business cases en investeringsvoorstellen voor de inrichting van stationslocaties met retailverkooppunten. Het verbeteren van het projectmonitoringsproces (van ideevorming tot uitvoering)

Resultaat

  • Projectmonitoringstool
  • Ad hoc scenario analyes
  • Ca. 10 Business Case Voorstellen NS Poort Directie

Aanpak

Als sparringspartner gefungeerd op financieel en commercieel vlak. Balans bewaken tussen het totaaloverzicht en de details. Verwachtingen omzetpotentie en kannibalisatie-effecten controllers steeds getoetst aan reizigerspatronen. Met behulp van een financieel model zijn de onderliggende opbrengsten en kostenstromen uitgewerkt. Afdelingsoverstijgende business cases gecoördineerd, voorstellen en analyses aan de directie gepresenteerd en een projectmonitoringstool ontworpen en gebouwd.

Gerelateerd: